Skip to main content

Kefalonia w pigułce

Ludzie są dla mnie jak powietrze – bez nich życie traci sens. Największą przyjemnością jest dla mnie zanurzenie się w tłumie, obserwowanie ich oczami pełnymi ciekawości. Każda twarz to inna opowieść, każda osoba to niewiadoma, pełna emocji, relacji, tajemnic. Uwielbiam otaczać się pasjonatami, ludźmi pełnymi wiedzy, i ciągle odkrywać życie na nowo. Nowe doświadczenia mnie fascynują, a podróże to nieodłączna część mojej duszy – odbieram je na głębszym poziomie, gdzie zapachy miejsc zostają na zawsze zakodowane w mojej pamięci. Więcej znajdziesz w zakładce „o mnie”.

Website: http://www.charmante.com.pl

Sprawdź także

Komentarz28

  1. Natalia

    Sporo przydatnych informacji, a taka kuchnia to moja słabość!

  2. Karol

    Świetny przewodnik ze sporą ilością ciekawych informacji. Uwielbiam takie blogi i wpisy ^^ Dzięki takim wpisom można się przenieść na chwilę do innego świata bez konieczności ruszania się z domu 🙂 Dziękuję i pozdrawiam 😀

    1. Charmante Author

      Również pozdrawiam 🙂

  3. fall

    Potwierdzam. Jedzenie w Katelios to bajka.
    Zresztą hotelowe jedzenie uznaje za najlepsze jakich doświadczyłem podczas wyjazdów AI.

    1. Charmante Author

      Dałabym Ci lajka, ale tu nie ma takiej opcji 😉

  4. balkanyrudej

    W biżuterii się zakochałam, choć wcale nie noszę jej dużo. Ale ta z Kefaloni jest cudowna <3

  5. PatTravel

    solidne zestawienie! dla mnie najważniejsze info o kuchni 😉

  6. Połącz Kropki

    Wow, jaki szczegółowy wpis, wszystko podane na tacy:) A mnie najbardziej zachęciła kuchnia;)

  7. andrzej

    ooj, z owoców morza to tylko krewetki – uwielbiam je, ale innych nienawidzę ;p

  8. Marcin

    Dzięki za paczkę praktycznych informacji!

    1. Charmante Author

      Dzięki, że wpadłeś 🙂

  9. Mmalena

    Podoba mi się. Już sobie wyobrażam jak bym buszowała po tych sklepikach z biżuterią. Uwielbiam prawdziwą, regionalną biżuterię. Gdy byłam w Kambodży przywiozłam dwie branzoletki i jakie jest moje rozczarowanie teraz gdy spotykam je i w Dubrowniku, i w Mostarze. Branzoletki nadal są śliczne, ale straciły już swoją unikatowość.

    1. Charmante Author

      Też uwielbiam rękodzieło, coś, co jest autorskie i nie powtarzalne 🙂 W tych czasach ciężko coś ciekawego znaleźć tym bardziej w regionach turystycznych…

  10. chaos.w.podrozy

    Wino Robola brzmi… hmmm kontrowersyjnie! 😉 A kozy to dla mnie jeden z symboli Grecji- szczególnie takie stojące na poboczu albo przechodzące niespiesznie przez drogę.

    1. Monika Author

      Wino pyszne a kozy są obłędne 😀

  11. Asia

    witaj, ostatnio przeczytałam kogoś komentarz, że Kefalonia jest położona na płytach tektonicznych i z uwagi na to są wyczuwalne trzęsienia lub ruchy ziemi, czy to prawda?

  12. MartaW

    Musze powiedziec ze fajnie sie czyta twoje artykuly 🙂

    1. Monika Author

      Bardzo ci dziękuję, to budujące 🙂

  13. Krzysztof

    Hej Monika, wybieram się z żoną na tydzień za tydzień i szukam informacji (nie mogę się doszukać) czy jest jakaś osoba lub mała firma, która oferuje wycieczki jednodniowe z polskim przewodnikiem. Byliśmy w Maju na Kos i Kos Adventures robi robotę. Czy słyszałaś o kimś podobnym na Kefalonia? Pozdrawiam serdecznie i gratuluję pięknego artykułu.

    1. Monika Author

      Dziękuję 🙂
      Z tego co się orientuję to Zante Magic organizuje świetne wycieczki ale z Zakynthos – można się dołączyć, lub Bertur. Odezwij się do nich, mają polską stronę i wszystkiego się dowiesz. Ponieważ małe szanse są na pl przewodnika na miejscu. Owszem, organizują, lecz w języku angielskim.

  14. Patryk Zieliński

    Dodaje na listę miejsc do odwiedzenia. Dzięki za super zdjęcia i inspirację 🙂 Pozdrawiam

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Verified by MonsterInsights

Zapoznaj się z zasadami przetwarzania danych osobowych. Treść polityki prywatności jest zgodna z wymogami regulacji o ochronie danych osobowych obowiązującej od dnia 25.05.2018 r. więcej informacji

http://charmante.com.pl/polityka-prywatnosci/

Close